Tips på appar som kan hjälpa dig spara pengar i vardagen

Spara pengar är något vi alla bör göra men som många har svårt att komma igång med. För de allra flesta är det ett klassiskt “lättare sagt än gjort”. Fast så behöver du inte vara och med rätt verktyg kan vem som helst börja spara pengar redan idag.

Givetvis behöver man tillgång till ett bra sparkonto, gärna tillgång till de senaste ekonominyheterna och enklare verktyg såsom, exempelvis den vi själva brukar använda på https://miniräknare.se. Utöver det finns det en rad smarta appar som dels ger dig kontroll över din ekonomi och som dels hjälper dig med sparandet, i vissa fall helt automatiskt varje gång du använder ditt bankkort.

Nedan kan du läsa mer om våra tre favoritappar för den som vill komma igång med sitt sparande så fort som möjligt.

Zlantar

Zlantar är en av de mest populära apparna på marknaden för privatekonomi och anses av många vara den perfekta ersättaren för appen Tink. Appen har flera smidiga verktyg som ger dig full insikt i och kontroll över din ekonomi.

Genom att koppla dina bankkonton till appen så samlas och kategoriseras alla dina utgifter på ett och samma ställe, vilket gör det lättare att kontrollera hur mycket man spenderar. Man kan även spara och tjäna pengar med Zlantar genom funktionen Zlantar Kickback.

Enligt egen utsago är Zlantar “en intelligent ekonomiapp för din privatekonomi” och det stämmer väldigt bra. Därför tror vi att tjänsten kommer spela en central roll för privatekonomin i Sverige under många år framöver.

Nowo

Nowo är app vars huvudsakliga syfte är att hjälpa dina pensionsspara på ett enkelt och smidigt sätt. Med ett konto i appen Nowo får du ett ISK (investeringssparkonto) kopplat till Nowo Global Fund och sen kan du själv välja hur du vill spara pengar i fonden.

Du kan till exempel spara manuellt, dvs. genom att själv sätta in pengar på ditt konto och lönespara varje gång du får lönen utbetald. Nowo är även kopplat till en del butiker som ger dig cashbacks när du handlar online. Cashbacken går direkt in på ditt sparkonto.

Den kanske bästa funktionen, enligt oss, är dock Autospara. Med den förs en liten summa pengar över till ditt konto varje gång du använder ditt bankkort. Du ställer själv in hur stor eller liten den summan ska vara via appen.

Refunder

Refunder är en gratis app som automatiskt ger dig cashbacks och refunds när du shoppar online. Appen är kopplad till över 1 000 olika webbutiker och ger dig generöst med pengar tillbaka varje gång du handlar något, bland annat hos H&M, CDON, Webhallen, etc.

Så om du som så många andra älskar att shoppa online bör du absolut överväga att använda Refunder. Pengarna du får tillbaka kan du sedan med fördel sätta in på ditt sparkonto eller investera.