Sparkonto med insättningsgaranti

Statlig insättningsgaranti är en enorm trygghet för dig som vill vara 100% säker på att du alltid kommer åt dina sparpengar även om den värsta olyckan är framme. Bästa sparkontot för dig är ett av nedanstående, där samtliga har statlig insättningsgaranti. Vi rekommenderar absolut att du sparar dina pengar där det finns garantier ifall olyckan är framme.

Sparkonto Omdöme Betyg
1. Avanza sparkonto
Upp till 0,65% ränta
Inga dolda avgifter
Insättningsgaranti
5/5
Mer information
2. Nordnet Sparkonto

Insättningsgaranti
Tryggt & Säkert
 0% ränta
5/5
Mer information
3. Ica Banken sparkonto
0,1% Sparränta
Ingen bindningstid
Matbonus
5/5
Mer information

Statliga Insättningsgaranti – En enorm trygghet!

Statlig insättningsgaranti är en enorm trygghet för dig som vill vara 100% säker på att du alltid kommer åt dina spar-pengar även om den värsta olyckan är framme. Vi på Bästasparkontot.se rekommenderar dock att ta ett sparkonto utan insättningsgaranti då det just nu kan ge dig hela 7,8% högre ränteutdelning. I dagens klimat efter historiens värsta finansiella kris så har vi fortfarande inte sett några Svenska banker som gått i konkurs.

När vi nu är på väg till bättre tider så visar detta att ett sparkonto utan insättningsgaranti är det bästa valet att göra för att maximera sin utdelning. Vi drar inga gränser och om du av okänd anledning är ute efter ett sparkonto med insättningsgaranti så har vi jämfört och framställt de bästa bankerna här ovan. Finn det bästa sparkontot just nu med insättningsgaranti! Lycka till!

Jämför sparkonto med insättningsgaranti

Vi på BästaSparkontot.se tar oss tid till att ta fram den bästa jämförelselistan på nätet för dig som är ute efter ett sparkonto med bra sparränta. Om du är intresserad av ett sparkonto med insättningsgaranti med all trygghet och säkerhet som medföljer så finns det en del viktiga aspekter att ta hänsyn till. Framförallt så vill du maximera den ränta du kan få ut av ditt sparkonto och du vill kunna komma åt pengarna så lätt som möjligt.

Avanza Bank som vi listar som etta här ovan kombinerar dessa faktorer på ett utmärkt sätt. Eftersom att de är en ”Internetbank” så kommer du åt dina pengar när du vill och vart i världen som helst samtidigt som du lätt kan starta upp ett aktiekonto och får bra sparränta. Tänk också på att de erbjuder ett sparkonto med insättningsgaranti – dina pengar är till 100% skyddade om banken skulle gå i konkurs.

Sparkonto med garantier

När du skall spara dina pengar på lite längre sikt är det bra och viktigt att du hittar en bra och hög ränta för att du skall få så stor utväxling på ditt sparande som möjligt. Här på sajten har vi valt att ha med ett flertal bra institut, banker och aktiedepåer för att det skall finnas alla olika former av alternativ för dig och ditt sparande. Här listar vi även de ställen där du kan spara dina pengar på ett tryggt och bra sätt med hjälp av den statliga insättningsgarantin.

Kreditinstitut och finansbolag

Den bästa räntan hittar du oftast via de mindre sparbankerna som investerar sina egna pengar i sin business. De sparbanker eller kreditinstitut med insättningsgaranti ser du här ovan. Vi rekommenderar alltid trygga säkra spelare inom finanssektorn för att du snabbt, enkelt och tryggt skall kunna spara dina pengar på ett sparkonto med hög ränta och på ett säkert vis.

Fast och rörlig sparränta

Rörlig sparränta

De flesta spelarna inom sparkonto har en rörlig ränta. Går ränteläget upp så höjer de helt enkelt sin egen ränta. Går det allmänna ränteläget ner, så sänks din ränta. Inget konstigt med det. När du väljer ett sparkonto med rörlig ränta kommer du att vara med på både uppgång och nedgång vad gäller det allmänna ränteläget samt då självklart den ränta du erhåller på ditt sparkonto.

Fast sparränta

Det finns sparkonton som har en fast ränta. Där går inte räntan upp eller ner, utan du har under hela ditt sparande en fast ränta som bestäms av kreditinstitutet eller din sparbank. Du måste nästan alltid låsa pengarna på ditt konto när du använder dig av ett sparande med fast ränta. Vill du ta ut dina pengar innan tiden gått ut för den bestämda sparräntan och dina pengar, så kostar det oftast en avgift när du har ett sparande med fast ränta.