Kontokredit

Denna sida riktar sig mer mot dig som är ute efter att utöka spargrisen än att investera redan intjänat kapital. Vi går in på varför en kontokredit är ett av de absolut bästa alternativen när det kommer till att ta någon form av kredit eller lån.

Det finns många olika typer av krediter att ta, vi har bland annat lån i alla dess former såsom blancolån, smslån eller snabblån. Utöver det så finns även kreditkort eller kreditlån. Det sistnämnda är egentligen enbart en synonym till vad vi ska prata om idag, kontokredit.

En kontokredit är som ett lån men där du blir beviljad ett låneutrymme som du kan nyttja. Däremot så får du inte pengarna utbetalda på kontot direkt som vid ett traditionellt lån. Du får istället en tillgänglig kredit med en inloggning via internetbank hos den aktör som du tagit din kontokredit hos. Därifrån kan du sedan välja själv när och vilket belopp du önskar nyttja av din kredit som du därefter flyttar till ditt personliga konto. Räntan börjar därefter att ticka från det tillfälle du flyttar de till din egna bank och då enbart på det belopp som du flyttat över.

Därför blir i de allra flesta fall en kontokredit ett mycket bättre alternativ till ett lån om du inte har behov av hela beloppet vid ett och samma tillfälle, utan istället har tänkt att ha det som ett säkerhetskapital att nyttja vid behov.

Tycker du att en kontokredit låter som något för dig? Då kan vi starkt rekommendera att surfa in på www.kontokredit.nu för att på ett och samma ställe kunna jämföra flera krediter mot varandra och se vilken som passar just dig och ditt behov bäst.

Vi hoppas att vi med denna text gjort det enklare för dig att förstå skillnaden mellan ett lån och en kontokredit.