Kreditlån

Många har inte hört talas om ett kreditlån tidigare. Fenomenet är dock inget nytt men går många gånger under andra typer av benämningar. Det kan även många gånger kallas för kontokredit och fungerar egentligen precis likadant som ett kreditkort som många känner till hur det fungerar, fast utan ett fysiskt kort.

Låter det krångligt? Det är det inte. Ett kreditlån fungerar som sådant att du ansöker hos ett kreditbolag efter ett kreditutrymme. Du blir sedan tilldelad en kredit som kreditgivaren anser att du har utrymme för. Därefter så får du en inloggning till deras internetbank och kan därefter därifrån flytta pengarna till din vanliga bank.

Fördelen med detta är att du endast då betalar ränta på pengarna på det belopp som du flyttat till din vanliga bank och från det tillfälle att du flyttat pengarna. Därefter löper räntan på, precis som vid ett vanligt traditionellt lån. Men kan då när som helst korrigeras genom att du reglerar det utnyttjade utrymmet på din kredit genom att sätta in motsvarande belopp + ränta på din internetbank hos kreditgivaren.

Vi förstår att det är mycket att ta in och ännu svårare att hitta rätt bland annat kreditgivare och skapa sig en bild av vilken som passar ens enskilda specifika behov.

Dock finns det ett antal jämförelsesajter som riktat in sig på just kreditlån, en utav de är bland annat sajten www.kreditlån.com som helt opartiskt jämför och listar de olika kreditgivarna på sin sajt och gör det enkelt för dig som besökare att välja rätt typ av kredit utifrån ditt behov.