Kreditkort

Det finns en stor uppsjö av olika typer av kreditkort. För att veta vilket kort man ska välja så gäller det att verkligen sätta sig in i marknaden och se till sitt behov när du ska välja rätt kreditkort. Det finns idag över 50+ kreditgivare som erbjuder olika typer av kreditkort, storbankerna är givetvis några av spelarna. Men även aktörer som Re:member eller Komplett Bank har gett sig in i kampen om att erbjuda det bästa kreditkortet.

Många förknippar kreditkort med något negativt, att det används för att täcka upp för en brist på likvida medel på sitt personkonto. Så är det givetvis inte i de allra flesta fall, det handlar snarare om att man erbjuds en bonus och även kan samla alla sina köp och göra en betalning från sin bank och på så vis enklare hålla koll på utgifterna.

Den största aktören på marknaden om man ser till världsmarknaden så är American Express (Amex) den klara vinnaren, de har tagit steget längre än vad de vanliga kreditgivarna gjort som baserar sina kort på Visa eller Mastercard. Här har Amex satt upp en helt egen lösning på sitt ekonomiska ekosystem.

För att veta vilket kort som passar dig bäst så finns det idag en stor rad olika aktörer i form av jämförelsesajter som hjälper och vägleder dig i ditt val och denna kreditkorts-djungel.

En av sidorna är kreditkort.nu som funnits med i många år i spelet, här kan du vara säker på att det är uppdaterade recensioner och framförallt saklig och grundligt undersökt fakta. Sajten drivs av ett gäng ekonomi-intresserade killar som såg en lucka i marknaden som de med sin kompetens och bakgrund kunde se till att täppa igen.

Sidan hjälper dig med undersidor riktade till nischade områden, t.ex. för dig som söker det bästa kreditkortet för att handla mat, tanka bilen eller varför inte internetshoppa eller resa? Här finns då kreditkort specifikt nischade för att ge bonus på det område som du har mest nytta av att få bonuspoäng. Smart va? Det tycker vi också!